Ei alt-i-ett-tøybleie (All in one, AiO) er, som navnet sier, ei alt-i-ett-tøybleie. Den har, som alle andre tøybleier, et sperrelag ytterst og absorberende materialer inni som er sydd fast. AiO-bleia har ingen «løse» deler. Hele tøybleia legges i vaskemaskinen, og alt kommer ut i én del som henges til tørk. En ulempe med bleiene er at de ofte trenger litt lengre tid enn andre bleier på å tørke.

Stoff og innlegg inni tøybleia kan være av naturlige fibre (bomull, bambus eller hamp), syntetiske materialer (oftest mikrofiber) eller en blanding. Er det behov for mer absorpsjon enn det allerede er i AiO-bleia, går det an å legge i et ekstra innlegg, en såkalt «booster».

Ei alt-i-ett-tøybleie kan være i one size eller i størrelser. Den kan lukkes med knapper eller borrelås. AiO-tøybleia er vanntett i seg selv, og trenger ikke ekstra sperrelag.

AIO-tøybleier må vaskes mellom hver gang de brukes.

Snap in one

Noen AiO-tøybleier har innleggene festet med knapper i istedenfor sydd fast. Disse bleiene kalles ofte snap in one-tøybleier (SiO), og fordelen med disse er at man som regel kan velge om man ønsker å bruke dem som AiO eller Ai2. I tillegg kan innlegget kneppes ut ved tørking, noe som ofte gjør at tøybleia tørker hurtigere.

Hvor mange AiO-tøybleier trenger jeg?

Det anbefales 24 AiO-tøybleier til heltids tøybleiebruk. Til en nyfødt bør en ha omlag 30 AiO-tøybleier pga. hyppigere bleieskift. Ettersom barna vokser, vil de fleste av dem tisse sjeldnere, men mer om gangen. Da kan det bli nødvendig å legge i en booster, som nevnt tidligere, for mer absorpsjon.

Se bilder av AiO tøybleier