top of page

Babypotting

Babypotting innebærer å observere barnets naturlige signaler for å hjelpe dem med å bli kvitt avføring og urin i en passende beholder, vanligvis en potte eller toalett.

Babypotting

Babypotting, eller eliminasjonskommunikasjon, er en tilnærming til toalett-trening som fokuserer på å følge barnets signaler for å hjelpe dem med å gå på do. I stedet for å vente til barnet er gammelt nok til å bli bleiefri, tar babypotting tilnærmingen å styrke kommunikasjonen mellom barnet og omsorgspersonen for å fremme tidlig bevissthet om kroppens naturlige behov.

Eliminasjonskommunikasjon handler om å oppmuntre til tidlig bevissthet hos barnet om deres kroppsbehov, inkludert tømming av blære og tarm. Ved å svare på barnets signaler og behov, kan foreldre bidra til å utvikle en sunn forståelse av kroppen og dens funksjoner.

Dette inkluderer å etablere en form for kommunikasjon mellom barnet og omsorgspersonen når det gjelder toalettbehov. Det kan være å være oppmerksom på ansiktsuttrykk, lyder eller kroppsspråk som indikerer at barnet trenger å gå på do.

Babypotting handler om å følge barnets signaler og bruke ens egen intuisjon når det gjelder å forstå når barnet trenger å gå på do. Dette kan variere fra barn til barn og krever at foreldre er oppmerksomme på individuelle mønstre og behov.

Eliminasjonskommunikasjon involverer ikke nødvendigvis avvenning av barnet fra bleier tidlig, men heller gradvis introduksjon av toalettrutiner og bevisstgjøring om deres kroppslige behov. Dette kan inkludere tilby toalettmuligheter i passende situasjoner, for eksempel etter måltider eller før sengetid.

Som med enhver læringsprosess, krever babypotting tålmodighet og konsistens fra foreldrene. Det kan ta tid for barnet å forstå og reagere på signalene sine, og det er viktig å være støttende og oppmuntrende gjennom hele prosessen.

Mens babypotting har fordeler som å redusere bleieavfall, fremme tidlig selvstendighet og styrke båndet mellom barn og omsorgsperson, kan det også være utfordrende og kreve mye oppmerksomhet og tid fra foreldrene.

I sum er babypotting en tilnærming til toalett-trening som fokuserer på å styrke kommunikasjonen mellom barnet og omsorgspersonen for å fremme tidlig bevissthet om kroppens naturlige behov. Det kan være en givende praksis som hjelper barnet med å utvikle en sunn forståelse av toalettrutiner og kroppslige behov, men det krever tålmodighet og konsistens fra foreldrenes side.

bottom of page