top of page

Bruk av bleiene

Moderne tøybleier er enkle i bruk. De fleste festes med klapper eller borrelås og har strikker i lår og rumpe for å holde urin og avføring på plass.

Bruk av bleiene

Moderne tøybleier er relativt enkle i bruk. De består av et sperrelag og et innlegg, som enten er festet sammen eller er hver for seg. Les mer om de ulike tøybleiesystemene her. Bleier med få løse deler er ofte enklere å bruke for personer som er nye til tøybleier eller for barnevakter, besteforeldre og barnehageansatte.


De fleste bleiene festes rundt livet med enten knapper eller borrelås. Borrelås er raskere og likner mer på engangs, mens knapper sitter bedre (noen barn klarer å løsne borrelås) og holder seg bedre i vaks.

En del One Size bleier har også knapper for å stille inn lengden på bleia. Dette gjør av bleiene kan passe store deler av bleieperioden. Ofte fra ca. 5 - 15 kg.


Når du skal sette på en tøybleier er det viktig at den sitter passelig stramt og at strikkene rundt låret går godt inn i lysken (som en truse). Under kan du se en oversikt over hvordan du få bleiene til å sitte best mulig.
bottom of page