top of page

Preflat

Preflats er tolags tøybleier som minner om brettebleier, men krever mindre bretting. De tørker raskt, er rimelige og justerbare, men kan være litt utfordrende å håndtere under bleieskift.

Preflats minner litt om brettebleier, men de er litt mindre og sydd i to lag med flapper. De blir som en delvis klargjort brettebleie.

De kan enkelt syes hjemme (eller kjøpes på bruktmarked og tøyblekeforhandkler), de fleste består av et lag absorbering og et lag jersey med print. De finnes i ulike størrelser og kan også brettes til for å passe mindre og større barn.

Du trenger en festeanordning som snappi eller boingo for å holde den på plass, samt et sperrelag, da pre-flats ikke alene er vanntette. De fungerer som et ai2 system.

Fordelen med disse er at de tørker fort, er rimlig, er lettere å bruke en klassiske brettebleier og man veldig enkelt kan justere mengden absorbering. Preflats kan også brukes som innlegg i lommebleie feks.

Ulempen er at man får litt løse deler å håndtere under bleieskift.

Som ved Ai2 kan man ha færre cover enn man har preflats, da coveret kan luftes etter tissebleier og brukes igjen sålenge den er luktfri.

Preflat

Hvor mange brettebleier/prefolds/preflats trenger jeg?

Det anbefales å ha nok tøybleier til ca 24 bleieskift for fulltids tøybleiebruk ved hoved-/bleievask hv. 3. dag. Dette gjelder også ved bruk av preflats. I tillegg vil du trenge 4-10 sperrelag/cover, avhengig av hvor ofte du vil og må vaske, og hva slags type sperrelag du ønsker å bruke.


Nyfødte babyer har behov for hyppigere bleieskift i starten, og i nyfødtperioden bør en ha nok tøybleier til minst 30 bleieskift ved hoved-/bleievask hv. 3. dag.

Jo eldre barnet er, jo sjeldnere tisser barnet, men da gjerne mer om gangen. Derfor trenger man gjerne mer absorbering til de større barna, dvs. flere eller tykkere innlegg i tøybleiene. Preflats kan da suppleres med ekstra innlegg («booster») for ytterligere absorbering om det er behov for det.

bottom of page