top of page

Prefold

Prefolds er flerlags, absorberende tøybleieinnlegg som kan brukes i lommebleier eller alt-i-to-systemer. De krever sperrelag/cover og er en økonomisk og allsidig tøybleieløsning.

Prefold er kvadratiske stoffstykker som er sydd i flere lag. Noen har mer absorbering i deler av prefolden. De kan brettes på ulik måte for å passe i lommebleier eller cover, og de kan også brukes likt som en preflat, ved at man lager flapper og bretter den rundt barnet.


Mange bruker prefold som innlegg i lommebleier, da de absorberer mye, og kan brettes ut for å tørke raskere. De finnes i ulike størrelser, farger og fasonger. Noen har isydd et lag med tørstumpstoff på en side, slik at huden føles tørr ved bruk. 


Skal man bruke de som bleie med flapper trenger man en festeanordning som snappi eller boingo for å holde den på plass. Prefold trenger også et sperrelag utenpå. Og fungerer veldig fint i cover som ved en Ai2 løsning.

Prefold

Hvor mange brettebleier/prefolds/preflats trenger jeg?

Det anbefales å ha nok tøybleier til ca 24 bleieskift for fulltids tøybleiebruk ved hoved-/bleievask hv. 3. dag. Dette gjelder også ved bruk av prefolds. I tillegg vil du trenge 4-10 sperrelag/cover eller like mange lommebleier som preflats om du ønsler å stappe de i en lommebleie.

Jo eldre barnet er, jo sjeldnere tisser barnet, men da gjerne mer om gangen. Derfor trenger man gjerne mer absorbering til de større barna, dvs. flere eller tykkere innlegg i tøybleiene. Prefolds kan da suppleres med ekstra innlegg («booster») for ytterligere absorbering om det er behov for det.

bottom of page