top of page
  • Forfatterens bildeNorsk Tøybleieforening

En light versjon av babypotting

Det finnes mange ulike måter å gjennomføre babypotting på. Det er opp til den enkelte familie hvor mye tid og energi man ønsker å bruke. Noen følger alle barnets signaler og forsøker å fange alt i potten, mens for andre målet å bare fange dagens bæsj. De fleste som driver med babypotting i Norge bruker også tøy- eller engangsbleie.


Rutinepotting er en light versjon av babypotting, da bruker man mindre tid på å følge barnets signaler, men tilbyr barnet do eller potte ved bleieskift eller ved tydelige tegn på feks bæsj.


Mange barn tisser eller bæsjer like etter soving og mat, og det kan være en idé å prøve å legge merke til domønsteret ditt barn har og legge bleieskift med tilbud om potte til disse tidspunktene.


Etterhvert vil det bli like naturlig å ta barnet ditt på do ved bleieskift eller tydelige tegn som det er å gi de mat og å skifte tøy og bleie. Når babypotting blir en del av rutinen er det veldig lett å gjennomføre og blir en vane for deg og ditt barn med mange gode fordeler.


Det er ikke uvanlig at man har perioder hvor barnet ikke tisser eller bæsjer når det får tilbudet, f.eks i forbindelse med utvikling, tenner eller sykdom. Føler man det blir for mye styr kan man redusere antall ganger man tilbyr en periode.


7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentarer


bottom of page