top of page

Sperrelag

Sperrelaget er det som gjør at klærne utenpå bleien holder seg tørre.

Sperrelag

Når det gjelder tøybleier, spiller valg av riktig sperrelag en avgjørende rolle for å hindre lekkasjer og holde fuktighet inne i bleien. To vanlige materialer som brukes som sperrelag i tøybleier er Polyuretan-laminert stoff (PUL) og ull.


PUL

PUL er et vanntett stoff laget av et lag med polyuretanlaminat laminert til et stoff, vanligvis polyester eller bomull. Det er svært effektivt til å hindre gjennomtrengning av fuktighet, noe som gjør det ideelt som et sperrelag i tøybleier. PUL-sperrelag er vanligvis enkle å rengjøre og tørker raskt, noe som gjør dem praktiske for daglig bruk. De kommer i forskjellige tykkelser og kvaliteter, slik at du kan velge en som passer dine behov og preferanser.


Ull

Ull vært brukt i generasjoner som et effektivt sperrelag i tøybleier. Ull har naturlige vannavstøtende egenskaper og er i stand til å absorbere fuktighet uten å føles våt på overflaten. En av fordelene med ull er dens pusteevne, som bidrar til å regulere temperaturen og forhindre overoppheting. Ullsperrelag krever spesiell omsorg, inkludert håndvask med et mildt ullvaskemiddel og lufttørking for å opprettholde integriteten og holdbarheten.


Hvilken skal du velge?

Når du velger mellom PUL og ull som sperrelag for tøybleier, kan det være nyttig å vurdere dine personlige preferanser og behov. PUL er ideell for de som foretrekker en enkel rengjøring og rask tørking, mens ull kan være et godt valg for de som ønsker et naturlig og pustende alternativ. Noen foreldre foretrekker å ha begge typer sperrelag tilgjengelig, slik at de kan velge det som passer best for forskjellige situasjoner eller behov.

bottom of page