top of page

Alt i 2

Alt-i-2-tøybleier (Ai2) består av to deler: absorberende innlegg og et sperrelag, og er økonomisk og praktisk med tanke på vasking da innleggene kan byttes hver gang mens sperrelagene kan gjenbrukes flere ganger.

Ei alt-i-2-tøybleie (All in Two, Ai2) er en tøybleie i to deler:

  1. Absorberende innlegg. I teorien kan hva som helst brukes som innlegg: brettebleier, prefolds, egensydde tøybleieinnlegg av bomull/hamp/bambus, håndklær, kluter eller gamle klær.

  2. Sperrelag (cover). Sperrelag er det vanntette ytterlaget på ei tøybleie, og kan være av PUL, fleece eller lanolisert ull.

Opprinnelig var Ai2 et begrep brukt om sperrelag og innlegg som hørte sammen, men nå brukes begrepet om enhver bleie hvor det absorberende legges i et sperrelag. Ai2-tøybleier er både økonomisk og praktisk mtp. vasking da kun innleggene må byttes hver gang, mens sperrelagene kan benyttes flere ganger så sant de ikke er blitt tilgriset av avføring eller annet. Du kan dermed klare deg med færre sperrelag/bleier enn du hadde trengt med andre systemer.

Sperrelag til Ai2-tøybleier finnes både i enkeltstørrelser og i one-size-størrelser som enkelt justeres i takt med at barnet vokser. Noen sperrelag lukkes med knapper, mens andre lukkes med borrelås.

Alt i 2
Hvor mange innlegg og sperrelag trenger jeg hvis jeg vil bruke Ai2-systemet?


For å kunne ha 24 Ai2-tøybleier til heltidsbruk, bør man ha åtte sperrelag og innlegg/brettebleier/prefolds til 24 bleieskift. I nyfødtperioden vil man ofte ha bruk for å ha innlegg/brettebleier/prefolds til minst 30 bleieskift fordi nyfødte bæsjer og tisser oftere enn eldre barn. Ettersom barna vokser, vil de fleste av dem tisse sjeldnere, men mer om gangen. Da vil man gjerne trenge mer absorpsjon i form av enten flere eller tykkere innlegg.

bottom of page